Sininauhaliitto järjesti 19.1.2023 webinaarin päihdekuolemista. Vapaaehtoistyön kehittäjä Kaisu Lähteenmäki järjesti ja juonsi tilaisuuden. Muut osallistujat olivat saattohoitokodin johtaja, psykoterapeutti Riikka Grå ja allekirjoittanut kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana.

Koostevideo (20 min) 1,5 tuntia kestäneestä webinaarista on nyt nähtävillä täällä: https://www.kuivinjaloin.fi/ajakohtaista/luentotallenteet/

Mikä oli tilaisuuden tärkein anti? Tässä joitakin anonyymeja palautteita osallistujilta:

”Ymmärrys siitä, että surun kokemus on hyvin subjektiivinen ja siinä on runsaasti eri sävyjä ja astevaihteluja samankin henkilön kohdalla eri tilanteissa ja eri aikoina.”

”Hienoa oli nähdä dia surun monista muodoista. Avasi itsellekin ajatusta siitä, että suru voi olla niin monimuotoista.”

”Kokonaisuudessaan oikein ihana webinaari. Teillä kaikilla oli hyvin lämmin suhtautuminen aiheeseen sekä suruun ylipäätään.”

”Ylipäätään aiheesta puhuminen on tärkeää sen vaietun luonteen vuoksi. Mielestäni oli hyvä kuulla sekä psykoterapeutin että kokemusasiantuntijan näkökulmaa.”

”Itsemyötätunto”

”Vertaistuen ääni”

”Isän suru ja mahdollisuudet terapiaan ja kansalaistyö jota hän nyt tekee. Hyvä huomio tämä arpapeli eli jos päihdearpa osui oman perheen kohdalle, se on pitkälti sattumaa ja huonoa tuuria.”

”Päihderiippuvuus voi koskettaa ketä tahansa, millaisista taustoista tahansa.” ”Kokemusnäkökulma oli arvokasta – kiitos!”

Vapaa sana osallistujilta:

”Osallistuin webinaariin sekä läheisenä että ammattilaisena. Arvostan Sininauhaliiton tapaa lähestyä arvojensa mukaisesti aihetta.”

”Vertaistuki piti ainakin minua tyttäreni menetyksen jälkeen ns. järjissäni ja hengissä.”

”Hyviä keskusteluja, esimerkkejä. Tulee sellainen olo, että en ole yksin.”

”Kiitos!”

Peilintakaa.fi -sivusto aloitti 1.2.2018 ja on siten jo viisivuotta täyttänyt. Teitä sivustolla käyneitä (=käyntikertoja) on lähes 11 000 ja Surukirjan teistä on ladannut noin 3 600 kävijää. Kiitos jokaiselle teistä – ja hyvää Kevättä!