Peilintakaa –sivusto aloitti 1.2.2018 ja Surukirja ilmestyi pian sen jälkeen.  Itselleni oli selvää, että sivusto ja kirja palvelisivat etenkin niitä, jotka elävät huumeriippuvaisen läheisen arkea tai ovat menettäneet perheenjäsenen päihteisiin tai huumeisiin. En kuitenkaan osannut arvioida, miten hyvin sivusto löydettäisiin.

Kahden vuoden toiminnan jälkeen sivustolla on ollut yli 5 000 käyntiä ja Surukirjaa on ladattu 2 500 kertaa! Tarve käsitellä huumeriippuvuutta ja sen vaikutuksia läheisiin on osoittautunut suureksi. Samoin päihde/huumekuolemiin liittyvän surun näkyväksi tekeminen ja kasvojen antaminen läheisille on näyttänyt äärimmäisen tarpeelliselta. Viimeisten kahden vuoden aikana on julkisuuteen uskaltautunut vasta muutama läheinen, mutta rohkeus tulla esiin on selvästi kasvanut.

Peilintakaa –sivusto jatkaa toimintaansa. Toiveena on, että sivustolle löytäisi tiensä myös entistä useampi vierasblogisti. Katja Malin-Kaartinen, Eeva Pitkänen ja viimeisimpänä Heli Saavalainen ovat jakaneet sivustolla ajatuksiaan. Olisitko Sinä kiinnostunut kirjoittamaan sivustolle kokemuksistasi tai ajatuksistasi?

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan peilintakaa –sivustolle tai haluat antaa palautetta, voit lähettää minulle viestin sähköpostiosoitteeseen luukkma&gmail.com

Hyvää Vertaisjakamisen Vuotta 2020!